December 2015 gaven wij met de opening in het Pop-up Park het startschot voor Crop-up. Nu, 1 jaar later, is het een goed moment om terug te kijken op het voorbije jaar.

In Pop-up Park055 in Apeldoorn kregen wij een jaar de kans om te experimenteren met indoor, eetbaar groen. We ontwierpen een kast waarin gekweekt kon worden onder LED verlichting. De kast werd gebouwd en geplaatst door De Bouwmensen. Freshlight leverde ons de verlichting; LED licht met ionisatie, wat zorgt voor luchtzuivering. Ons experiment ging van start.

We kweekten op vanaf zaad, diverse kruiden geschikt voor het maken van thee. In het midden van de kast zit een droogkast, zodat we de kruiden konden drogen en zo langer bewaren. Wat hebben we veel uitgeprobeerd en wat een verschil in resultaat!

De absolute winnaar is wat ons betreft de citroenmelisse; wat een sterke plant. Opkweken, verpotten, uitgroeien tot volwaardige plant en daarvan weer verder stekken; alles zonder problemen. Peterselie deed het ook goed, munt wisselend; dropmunt bv deed het uitstekend. Anijs, tijm, salie en laurier vormden de middenmoot. Kamille, basilicum en lavendel waren het minst succesvol. Al met al hebben we veel geleerd over indoor kweken.

crop-up kweekkast

In samenwerking met Stadsakkers verkochten we er ook paarse en roze aardappels, waarvoor wij de foodstyling en fotografie verzorgden.

compilatie-foodstyling-pup

Eind 2016 sloot het Pop-up Park zijn deuren en verhuisde onze kweekkast naar Foenix. Hier krijgt de kast een tweede leven in het horecagedeelte.

In 2016 plaatsten we ook tijdelijk een Moeskas bij Eigen. Deze kas was net op de markt en testten we een aantal maanden in de horeca van Eigen. Daarna is de kas teruggegaan naar de leverancier, om aan de hand van onze ervaringen de laatste puntjes op de i te zetten.

compilatie-moeskas-eigen

2016 was een jaar van experimenten, veel gesprekken voeren en de markt verkennen; voor ons een goede methode om onze koers te bepalen. Inmiddels zijn we op het punt aanbeland waarop we hydroponicsystemen op maat kunnen aanbieden. Maatwerk groene ontwerpen voor op kantoor; want wist je al dat werken in het groen zorgt voor meer efficiƫntie, minder stress en gezondere medewerkers?