Nu de herfst is aangebroken en de dagen korter en donkerder worden, trekken we meer naar binnen. Hierdoor kijken we vaak nog eens kritisch naar ons huis, we zullen er de komende maanden immers flink meer tijd in doorbrengen. Daarom; tijd voor nazomer inspiratie!

Verlichting is onontbeerlijk in deze donkere maanden, deze lampen zijn echte blikvangers:

Mobile chandelier 9 van Michael Anastassiades.

michael-anastassiades-mobile-chandelier-9

Mesh van Francisco Gomez Paz voor Luceplan, de led lampjes zijn onafhankelijk van elkaar, zodat je zelf het licht kunt regelen.

mesh

The New Old Light van Kimu Design, ontwerpers uit Taiwan, een soort moderne interpretatie van de lantaarn, het rijstpapier kan naar binnen en buiten gevouwen worden.

the-new-old-light the-new-old-light-2

Ook van Kimu Design zijn deze prachtige vazen, gebaseerd op de gedachte ‘wat als planten hun eigen reflectie konden zien?’ Doordat de bloem gereflecteerd wordt geeft zelfs 1 enkele bloem een levendig beeld. Er is nog een variant verkrijgbaar, met houten bal in plaats van het koperen schaaltje.

kimu-pinocchio-2 kimu-pinocchio

Prachtige vazen vragen om een prachtige plaats, tafel Bamba van Braziliaans ontwerper Pedro Paulo Venzon is met recht prachtig te noemen, hij staat als een sculptuur in de ruimte.

bamba-2

Een van mijn favoriete ontwerpers is Patricia Urquiola, ik geloof dat ik alles wat uit haar koker is gerold nog mooi heb gevonden; zo ook karpet Logenze wat ze ontwierp voor Ruckstuhl, bijzonder in vorm en kleur.

ruckstuhl-2 ruckstuhl-3 ruckstuhl

Verlichting, karpet, tafel, vaas; stoel erbij en je bent aardig winterklaar, dat wordt nog moeilijk kiezen tussen onderstaande. Ze laten zich gelukkig ook goed combineren :).

Pelle van Lorenz Kaz voor Zeitraum:zeitraum-pelle-chair

Draadstoel CU! van Avinash Shende voor Wilde+Spieth is zowel binnen als buiten te gebruiken, dus laat die nazomer barbecue maar beginnen!

cu-chair

Vuurtje erbij, herstzonnetje, hmmm de herfst is zo slecht nog niet. En anders; lekker naar binnen en genieten van al het moois in huis. Fijne herfst!